drentsche

oerdranken

onze eigen dranken- en bierlijn

Drentsche Oerdranken

Sinds 2008 is De Slijterij Borger trotse eigenaar van een eigen dranken- en bierlijn genaamd de “Drentsche Oerdranken” in samenwerking met het plaatselijke Hunebedcentrum is er een complete lijn dranken en bieren ontwikkeld.

De bieren worden volgens onze recepten gebrouwen in België en de dranken worden volgens onze ontwikkelde recepten gemaakt bij een distilleerderij in Drenthe.

Deze producten zijn verkrijgbaar bij verschillende horecagelegenheden en staan in diverse winkels, bakkerijen, delicatessenzaken, musea in heel Drenthe.

Onze bieren voeren de naam “Drentsch Oerbier”, om dit moment in 6 varianten verkrijgbaar.
De afbeeldingen die pronken op de etiketten zijn allen afkomstig van het Hunebedcentrum.

Bieren

Drentsch Oerbier Pilsener

een onderscheidend karakter 5% vol

Dit pilsener heeft een onderscheidend karakter omdat hij niet gepasteuriseerd wordt. Pasteurisatie is het proces waarbij het bier kort wordt opgewarmd tot 62°C om eventuele bacteriën en levende gistcellen te doden, waardoor ook een deel van de smaak verloren gaat. Dit Pilsener dankt zijn heerlijke frisse smaak ook aan het exclusief gebruik van streng geselecteerde en gecontroleerde grondstoffen waardoor het een allemansvriend is.

Verkrijgbaar in 33cl of 75cl fles en vaten van 30ltr en 50ltr.

Drentsch Oerbier Blond

prachtig blondbier 7,5% VOL

Bij dit prachtige blondbier kunt u genieten van een goudkleurig bier met een mooie schuimkraag. Het bezit een hoppige smaak met een moutige achtergrond. De fijnproever kan er ook een licht fruitige vanillesmaak in terug vinden.

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier Dubbel

fluweelzacht bier 8% VOL

Deze typische dubbel met zijn warme donkerbruine kleur en bordeauxrode ondertonen, heeft een fruitige smaak die je tegelijk wat aan granen doet denken. Ook vind je in dit fluweelzachte bier een hoppige nasmaak terug. Zijn romige, rijke en stevige schuimkraag bekroont dit juweel van een bier. Weinig andere donkere dubbels kunnen dit Drentsch Oerier evenaren.

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier Tripel

hoppig en vol van smaak 9% VOL

Een “tripel” betekent dat de brouwer driemaal zoveel malt in de brouwketel gebruikt als voor een gewoon bier. Deze tripel is een feestbier, hoppig en vol van smaak, zacht in de mond, met een uitstekende zoet-bitter balans, een aangename geur en een mooie schuimkraag. En tenslotte een lange nasmaak om ten volle van na te genieten.

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier Wit

heerlijk fris en lichte smaak 5% vol

Een heerlijk witbier met een toets van fruit en kruiden. Een traditionele receptuur vormt de basis voor deze witte en zorgt voor zijn heerlijk fris en lichte smaak. Verkrijgbaar in 33cl fles.

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier Quadrupel

rijk en intens donker bier van hoge gisting 10% vol

Drentsch Oerbier Quadrupel is een rijk en intens donker bier van hoge gisting. Het is gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale mouten dit het bier een extreem donkere kleur en volmoutig complex karakter geven. Deze quadrupel combineert een zuivere droogheid met een volmondig gevoel en toetsen van fruit. De hergisting op de fles creëert een levend provisiebier dat een smaakevolutie zal kennen over meerdere jaren.

Verkrijgbaar in 75cl fles.

Mammoet Bier t’ Kun Minder

Kolossaal lekker 7,5% vol

Dit bier is speciaal gebrouwen ter gelegenheid aan het gelijknamig theaterspektakel wat heeft gespeeld in de zomer van 2018 in de openlucht op een zeer mooie locatie op het Buinerveld tussen Borger en Buinen. Een heerlijk zacht speciaal bier, met een licht bittertje en een fris en licht zoete afdronk! Kolossaal lekker! Gebrouwen volgens Oeroud recept!

Mammoet Bier Sterk Blond

. Een heerlijk fris goudblond bier 7,5% vol

Dit bier is speciaal gebrouwen ter gelegenheid aan het gelijknamig theaterspektakel wat heeft gespeeld in de zomer van 2018 in de openlucht op een zeer mooie locatie op het Buinerveld tussen Borger en Buinen. Een heerlijk fris goudblond bier met aroma’s van citrusfruit. Het bier smaakt kruidig en vol in de mond en de afdronk is bitter met een lichte zoetigheid. Sterk, maar soepel! Kolossaal lekker! Gebrouwen volgens Oeroud recept!

Dranken

Hunebed Bitter

een heerlijke zachte kruidenbitter 14,9% vol

Een Kei van een kruidenbitter uut Drenthe. Een heerlijk zachte kruidenbitter en zorgvuldig gekozen kruiden volgend eeuwen oud recept.

Verkrijgbaar in 50cl en 70cl kruik.

Hunebedlikeur

Een kei van een koffielikeur uut Drenthe 14,9% vol

Een kei van een koffielikeur uut Drenthe. Geniet van deze heerlijke zachte koffielikeur die volgens eeuwen oud recept is geproduceerd.

Mammoet Likeur

Honingdrop 14,9% vol

Deze heerlijke likeur is speciaal geproduceerd voor het Mammoet Theaterspektakel wat heeft plaatsgevonden in de zomer van 2019 op het Buinerveld tussen Borger en Buinen. Gemaakt van drop, anijs, zoethout, paradijszaad en honing.

Hunebed Wijn Rood

ronde, vriendelijke wijn 12% vol

Deze Hunebed rode wijn is een ronde, vriendelijke wijn met een lichtkruidige geur en fruitige smaak. In de afdronk komen zachte houttonen naar boven.

Serveren op kamertemperatuur.

Hunebed Wijn Wit

een sappige harmonieuze smaak 12% vol

Deze Hunebed witte wijn heeft een bouquet van appel, vers fruit en zachte vriendelijke zuren. Het druivenras zorgt voor een sappige harmonieuze smaak.

Serveren uit de koelkast.

Hunebed Wijn Rosé

een lange fruitige afdronk 12% vol

Deze Hunebed Wijn Rosé heeft een geur van kersen en framboos en een lange fruitige afdronk. De ideale Rosé om het hele jaar door te drinken.

© de Slijterij Borger
❤️ to make it: BureauBaak

WhatsApp chat