drentsche

oerdranken

onze eigen dranken- en bierlijn

Drentsche Oerdranken

Sinds 2008 is De Slijterij Borger trotse eigenaar van een eigen dranken- en bierlijn genaamd de “Drentsche Oerdranken” in samenwerking met het plaatselijke Hunebedcentrum is er een complete lijn dranken en bieren ontwikkeld.

De Drentsche Oerbieren worden volgens onze recepten gebrouwen in België en de dranken worden volgens onze ontwikkelde recepten gemaakt bij een distilleerderij in Drenthe.

Sinds 2019 brouwen we zelf, Laurens Oldenbeuving (Hoptimist) ook bier samen met Martijn Eggens van Eggens Craft Beer. Dit onder de naam Borger’s Bier, hierbij maken we gebruik van lokale ingrediënten zoals hop uit Zuidbroek (Groningen) en Veenhuizen (Drenthe) en gerst uit Odoorn (Drenthe). 

Deze producten zijn verkrijgbaar bij verschillende horecagelegenheden en staan in diverse winkels, bakkerijen, delicatessenzaken, musea in heel Drenthe.

Onze bieren voeren de naam “Drentsch Oerbier”, om dit moment in 6 varianten verkrijgbaar.
De afbeeldingen die pronken op de etiketten zijn allen afkomstig van het Hunebedcentrum.

Bieren

Drentsch Oerbier DE MEGALIET Pilsener

een onderscheidend karakter 5% vol

Mooi in al zijn eenvoud. De Megaliet, een megalithisch monument van een pilsener.

 

Dit Pilsener heeft een onderscheidend karakter omdat hij niet gepasteuriseerd wordt. Zodat deze Pilsener veel meer smaak heeft als een gepasteuriseerd Pilsener. Deze Pilsener dankt zijn heerlijke frisse smaak ook aan het exclusief gebruik van streng geselecteerde en gecontroleerde grondstoffen waardoor het een allemansvriend is!

Verkrijgbaar in 33cl of 75cl fles en vaten van 30ltr en 50ltr.

Drentsch Oerbier DE MENHIR Blond

prachtig blondbier 7,5% VOL

Menhir is een bier dat fier recht op staat. Opvallend in het landschap.

Bij dit prachtige Blond bier kunt u genieten van een goudkleurig bier met een mooie schuimkraag. Het bezit een hoppige smaak met een moutige achtergrond. De fijnproever kan er ook een licht fruitige vanillesmaak in terug vinden.

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier DE GRANIET Dubbel

fluweelzacht bier 8% VOL

De stevige vriend van de Hunebedbouwer. Bier met de granieten spierballen van de eerste boeren.

Deze typische dubbel met zijn warme donkerbruine kleur en bordeauxrode ondertonen, heeft een fruitige smaak die je tegelijk wat aan granen doet denken. Ook vind je in dit fluweelzachte bier een hoppige nasmaak terug. Zijn romige, rijke en stevige schuimkraag bekroont dit juweel van een bier. 

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier DE THRILITON Tripel

hoppig en vol van smaak 9% VOL

De uiting van kunst in de Prehistorie. Drie stenen, twee draagstenen en één er bovenop. Met recht een Prehistorische Tripel.

Deze tripel is een feestbier, hoppig en vol van smaak, zacht in de mond, met een uitstekende zoet-bitter balans, een aangename geur en een mooie schuimkraag. En tenslotte een lange nasmaak om ten volle van na te genieten.

Verkrijgbaar in 33cl en 75cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier DE FLINT Wit

heerlijk fris en lichte smaak 5% vol

Dit bier laat in de lente de vonk overslaan. Bier voor op een prehistorische rokjesdag!

Een heerlijk witbier met een toets van fruit en kruiden. Een traditionele receptuur vormt de basis voor deze witte en zorgt voor zijn heerlijk fris en lichte smaak. Verkrijgbaar in 33cl fles.

Verkrijgbaar in 33cl fles en vaten 30ltr.

Drentsch Oerbier DE STEENCIRKEL Quadrupel

rijk en intens donker bier van hoge gisting 10% vol

Drentsch Oerbier Quadrupel is een rijk en intens donker bier van hoge gisting. Het is gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale mouten dit het bier een extreem donkere kleur en volmoutig complex karakter geven. Deze quadrupel combineert een zuivere droogheid met een volmondig gevoel en toetsen van fruit. De hergisting op de fles creëert een levend provisiebier dat een smaakevolutie zal kennen over meerdere jaren.

Verkrijgbaar in 75cl fles.

Borger's Tripel Bier

met lokale hop gebrouwen 9% vol

Deze Borgerder Tripel is een zwaar bovengistend bier, zonder hergisting op de fles. Hij is vol en moutig van smaak, dit door het gebruik van gerstemout, tarwemout en havervlokken. Zijn bitterheid is krachtig, welk puur en alleen verkregen is uit Groningse en Drentse hop soorten, welke worden verbouwd in Zuidbroek (GR) en Veenhuizen (DR).

Gebrouwen door: Laurens Oldenbeuving (De Slijterij Borger) & Martijn Eggens (Eggens Craft Beer)

Borger's Blond Bier

met lokale hop en gerst gebrouwen 8% vol

Deze Borgerder Blond is een bovengistend bier, zonder hergisting op de fles. Hij heeft een heerlijke frisse moutsmaak. Dit mede door het gebruik van lokale gerst uit Odoorn (DR), zijn bitterheid is krachtig, welk puur en alleen verkregen is uit Groningse en Drentse hop soorten, welke worden verbouwd in Zuidbroek (GR) en Veenhuizen (DR).

Gebrouwen door: Laurens Oldenbeuving (De Slijterij Borger) & Martijn Eggens (Eggens Craft Beer)

 

Dranken

Hunebed Bitter

een heerlijke zachte kruidenbitter 14,9% vol

Een Kei van een kruidenbitter uut Drenthe. Een heerlijk zachte kruidenbitter en zorgvuldig gekozen kruiden volgend eeuwen oud recept.

Verkrijgbaar in 50cl en 70cl kruik.

Hunebedlikeur

Een kei van een koffielikeur uut Drenthe 14,9% vol

Een kei van een koffielikeur uut Drenthe. Geniet van deze heerlijke zachte koffielikeur die volgens eeuwen oud recept is geproduceerd.

Mammoet Likeur

Honingdrop 14,9% vol

Deze heerlijke likeur is speciaal geproduceerd voor het Mammoet Theaterspektakel wat heeft plaatsgevonden in de zomer van 2019 op het Buinerveld tussen Borger en Buinen. Gemaakt van drop, anijs, zoethout, paradijszaad en honing.

Hunebed Wijn Rood

ronde, vriendelijke wijn 12% vol

Deze Hunebed rode wijn is een ronde, vriendelijke wijn met een lichtkruidige geur en fruitige smaak. In de afdronk komen zachte houttonen naar boven.

Serveren op kamertemperatuur.

Hunebed Wijn Wit

een sappige harmonieuze smaak 12% vol

Deze Hunebed witte wijn heeft een bouquet van appel, vers fruit en zachte vriendelijke zuren. Het druivenras zorgt voor een sappige harmonieuze smaak.

Serveren uit de koelkast.

Hunebed Wijn Rosé

een lange fruitige afdronk 12% vol

Deze Hunebed Wijn Rosé heeft een geur van kersen en framboos en een lange fruitige afdronk. De ideale Rosé om het hele jaar door te drinken.

De Slijterij Borger
Hoofdstraat 46
9531 AH  BORGER

Tel : 0599 – 23 47 94
Mobiel: 06 -220 19 429

© de Slijterij Borger
❤️ to make it: BureauBaak

WhatsApp chat