François Peyrot

likeuren

François Peyrot Likeuren

De Likeuren , waarbij 1 jaar oude eau de vie is toegevoegd.
Likeur op cognac basis vormt ook een belangrijk onderdeel van de collectie François Peyrot . Het cognac huis onderscheidt zich hiermee van de andere Cognac huizen. Het is dan ook een familie traditie te streven naar zuivere fruitextracten, bestemd voor heerlijke smaken. Afgebeeld 5 van de 6 soorten , die wij in ons assortiment voeren.

François Peyrot Liqueur Pêche

perzik likeur

Breng het zonnetje in huis met deze volle, zuivere perzik likeur van Franςois Peyrot. De likeur heeft een alcohol gehalte van 24 % . Net als de andere likeuren van Franςois Peyrot bestaat deze ook uit een fruitig en zuiver extract . Namelijk perzik extract , waarbij  1 jaar oude eau de vie , de latere cognac, wordt toegevoegd. Heerlijk om gekoeld te drinken als digestief. Tevens erg geschikt voor cocktails , zoals  ” Georgia Peach Fizz ” met cognac, perzik likeur, bananenlikeur, citroensap, sodawater en rietsuiker siroop.

François Peyrot Liqueur Mûre

bramen likeur

Bramen likeur met 1 jaar oude cognac is een gewilde partner voor Champagne. Bijvoorbeeld bij Francis Orban Brut Réserve . Dit creëert  een heerlijke ” Mûre Royale ” , frisse bubbels met een fruitig zoet randje. Ook lekker als gekoeld aperitief, of als drankje bij taart en andere zoetigheden. In het rijtje partners mag de kaasschotel zeker niet ontbreken, ook vanwege 18 % alcoholgehalte.
Bramen likeur en Cognac François Peyrot , ideaal voor cocktails

Cassis Royale, zwarte bessen likeur met Champagne.
Een andere variant is ook mogelijk. Uiteraard met Champagne Francis Orban en een scheutje Cassis. Deze Liqueur & Cassis met een alcoholgehalte van 18 % is een likeur van zwarte bessen op cognac basis. Wederom geproduceerd door Cognac huis François Peyrot . De Brut Réserve Francis Orban zorgt in dit geval voor de frisse bubbels. Niet alleen vormt de Cassis likeur een goede match met champagne, maar ook met Cava of Prosecco . Tevens lekker als gekoeld digestief of eventueel bij de kaasschotel.

François Peyrot Liqueur Châtaigne

Kastanje likeur

De kastanje likeur van François Peyrot heeft een smaak met tonen van noten, kaneel en verrassende kruiden. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kastanjes uit de natuurbossen van de Dordogne. Eerst worden ze schoongemaakt en de schillen worden verwijderd. Vervolgens worden de kastanjes geplet en gaat het distillatie proces beginnen.  Het distillaat wordt vermengd met 1 jaar oude cognac, suiker siroop van gedistilleerd water wordt toegevoegd teneinde 24 % alcohol te verkrijgen. Deze likeur moet minimaal 9 maanden rijpen in een inox tank en wordt daarna gefilterd in een katoenen doek om tenslotte gebotteld te worden. Lekker bij witte kaasschotel.

Kastanje likeur en Cognac François Peyrot
Figuurlijk worden de kastanjes uit het vuur gehaald door Franςois en zoon Patrick Peyrot, maar letterlijk komen ze uit de natuurbossen van de Dordogne. De kastanjes moeten eerst schoongemaakt worden. Daarna worden de schillen verwijderd en de kastanjes geplet. Het distillatie proces kan gaan beginnen. Een moeilijke klus. Eerst wordt het distillaat met 1 jaar oude cognac vermengd en suiker siroop van gedistilleerd water wordt toegevoegd. Dit alles om het alcohol gehalte van 24 % te bereiken. De likeur moet minimaal 9 maanden in een onyx tank rijpen.

Kastanje Likeur van Franςois Peyrot
Filter constructie met katoenen doeken om de kastanje likeur te filteren . Daarna wordt deze bijzondere drank op fles gebracht. Generaties lang onderscheidt het cognac huis Franςois Peyrot zich door het maken van zuivere likeuren op cognac basis. De kastanje likeur is erg gewild in het najaar , maar wordt ook het gehele jaar door gedronken. Concluderend deze onderscheidende likeur heeft een bijzondere smaak met tonen van noten, kaneel en verrassende kruiden. Heerlijk als aperitief of bij de kaasschotel. Lekker nippen bij de open haard.

François Peyrot Liqueur Poire Williams

peren likeur

Deze likeur wordt met 100 % Poire Williams peren gemaakt, die zeer fruitig zijn en pas sinds een jaar of veertig gedistilleerd worden. Voor 1 fles van 0,7 ltr. heeft men 14 kg. Williams Peren nodig. Poire Williams likeur  wordt gemaakt door het sap van de peren te concentreren. Vervolgens wordt er Eau de Vie toegevoegd.

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot

oftewel Liqueur Poire Williams & Cognac wordt volgens een oud recept bij François Peyrot gemaakt. Op het landgoed van François Peyrot wordt van de peren een jus gemaakt. Deze jus wordt geconcentreerd ten einde een dikkere samenstelling te krijgen , genaamd ” le coeur de jus ” . Men laat vervolgens deze weken in 1 jaar oude cognac, waarbij wordt toegevoegd suikersiroop, zoutloos water en een minuscule hoeveelheid natuurlijk karamelsuiker. De duur van het weken bedraagt minimaal 4 weken. Uiteindelijk bestaan de ingrediënten uit : 43 % cognac, 20 % Poire Williams extract en de rest karamel suiker en water.

Liqueur Poire Williams & Cognac
Deze bijzondere Peren likeur heeft in het verleden verschillende onderscheidingen gekregen. Zoals  Médaille de Bronze 1988 Bruxelles, Médaille de Bronze 2002 Bruxelles en het meest recentelijke Médaille d’ Or 2009 Bruxelles. Als betrekkelijk kleine producent is het de laatste jaren niet gelukt om aanwezig te zijn op de diverse proefevenementen. Tijd en financiële middelen waren een probleem, maar dat gold niet voor bekendheid en kwaliteit . Het meest populair is de Poire Williams likeur in Italië. Met name in ski gebieden is Poire Williams in warme chocolademelk erg in trek.

Williams Peren likeur en Cognac François Peyrot
Sterke geur van peren, cognac, vanille, kaneel en zoetigheid. Best sterke smaak, alcohol 30 % met lange nasmaak. Consumptie naturel of gekoeld, met ijsblokjes … on the rocks . Of wat dacht U  als Champagne cocktail met Francis Orban Champagne . Tevens lekker om te  flamberen met ijs of met gamba’s. Tot slot smaakvol als dressing op taart of gebak , verwerken in fruit salade of in diverse sausen.

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot (rood)

van François Peyrot

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot wordt ook wel Rosé genoemd vanwege de kleur. Voor deze fruitige versterkte wijn wordt 100 % Merlot druif gebruikt. Uiteraard wordt deze druivensoort op het eigen landgoed verbouwd. De Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot is gemakkelijk toegankelijk. Zoals gebruikelijk wordt de Pineau des Charentes gekoeld gedronken bij voorkeur tussen 8 en 10 graden. Dit is ook de reden, dat deze versterkte drank ook wel de ” Zomer Port ” genoemd wordt. Een mooie koele tegenhanger voor de Port liefhebber in de zomer. Natuurlijk kan men het gehele jaar door de Rubis sur Merlot nuttigen. Bijvoorbeeld als ideale partner bij de kaasschotel, zoals schapen en geitenkaas.

In het verleden heeft De Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot een Award gekregen bij het Concours de Bruxelles 2002, Médaille d’Argent!

 

Pineau des Charentes Blanc (wit)

van François Peyrot

Pineau des Charentes Blanc is in het verleden onderscheiden met Médaille d’Argent op het Concours de Bruxelles in 2001 en 2002. Voor de witte versie worden de druivensoorten gebruikt  Ugni Blanc, Colombard en Cabernet Sauvignon. Als smaak wordt omschreven soepel, stroperig met tonen van honing, fruit en specerijen. Tevens is er een mooie balans zuur, alcohol en suikergehalte met een lange aromatische afdronk. Naast de kaasschotel , met voorkeur voor blauwschimmel, is de Pineau des Charentes Blanc een goede combinatie met foie gras, ham of paté .

Uiteraard wordt het gekoeld gedronken uit een port of tulp glaasje , ook vanwege het alcoholgehalte van 17 %.

De Slijterij Borger
Hoofdstraat 46
9531 AH  BORGER

Tel : 0599 – 23 47 94
Mobiel: 06 -22019429

© de Slijterij Borger
❤️ to make it: BureauBaak

WhatsApp chat